Spaghetti z patelni po chińsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 35 dekagramów
  • makaron spaghetti - 35 dekagramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • mieszanka chińska mrożona - 150 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • jajka - 1 sztuka
  • woda - 50 mililitrów
  • Fix Smażony makaron po chińsku Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.
  3. Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.
  4. Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.