Spaghetti z patelni po chińsku

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
woda50 mililitrów
olej2 łyżki
pierś z kurczaka 35 dekagramów
jajka1 sztuka
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr1 opakowanie
papryka czerwona1 sztuka
makaron spaghetti35 dekagramów
mieszanka chińska mrożona150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.
Krok 3
Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.
Krok 4
Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.
Autor: Ewa ŻurawPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl