Spaghetti z pieczarkami
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 150 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 18% - 180 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów
  • starty ser (najlepiej parmezan) - 150 gramów
  • mała cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 100 gramów
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w plastry cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki.
  3. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.
  4. Dodaj makaron i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem. Gotowy makaron możesz wzbogacić, podając go z plastrami szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej.