Spaghetti z pieczarkami

8


Łatwe


25 min.


2 os.

Składniki
makaron spaghetti150 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr 1 opakowanie
śmietana 18%180 mililitrów
oliwa z oliwek20 mililitrów
starty ser (najlepiej parmezan)150 gramów
mała cebula1 sztuka
pieczarki100 gramów
natka pietruszki1 pęczek
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w plastry cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.
Krok 4
Dodaj makaron i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem. Gotowy makaron możesz wzbogacić, podając go z plastrami szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl