|
Składniki | ||
makaron spaghetti | 500 gramów | |
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr | ||
szalotki | 2 sztuki | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
świeża bazylia | ||
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. |
Krok 2 |
Posiekaj cebule i czosnek. Do garnka wlej resztę oliwy, zeszklij posiekane cebule oraz czosnek. |
Krok 3 |
Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać świeżego pomidora pokrojonego w kostkę. |
Krok 4 |
Duś około 15 minut, dodaj porwane liście bazylii. |
Krok 5 |
Wlej sos do odcedzonego makaronu, podawaj. |
Autor: przepisy.pl |