Spaghetti z sosem pomidorowym

5


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
makaron spaghetti500 gramów
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
szalotki2 sztuki
ząbek czosnku3 sztuki
świeża bazylia
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Posiekaj cebule i czosnek. Do garnka wlej resztę oliwy, zeszklij posiekane cebule oraz czosnek.
Krok 3
Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać świeżego pomidora pokrojonego w kostkę.
Krok 4
Duś około 15 minut, dodaj porwane liście bazylii.
Krok 5
Wlej sos do odcedzonego makaronu, podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl