| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron spaghetti | 500 gramów | |
| Sos śmietanowo-paprykowy Knorr | ||
| szalotki | 2 sztuki | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| świeża bazylia | ||
| oliwa z oliwek | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. |
| Krok 2 |
| Posiekaj cebule i czosnek. Do garnka wlej resztę oliwy, zeszklij posiekane cebule oraz czosnek. |
| Krok 3 |
| Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać świeżego pomidora pokrojonego w kostkę. |
| Krok 4 |
| Duś około 15 minut, dodaj porwane liście bazylii. |
| Krok 5 |
| Wlej sos do odcedzonego makaronu, podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |