Spaghetti z sosem pomidorowym
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 500 gramów
  • Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
  • szalotki - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
  2. Posiekaj cebule i czosnek. Do garnka wlej resztę oliwy, zeszklij posiekane cebule oraz czosnek.
  3. Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać świeżego pomidora pokrojonego w kostkę.
  4. Duś około 15 minut, dodaj porwane liście bazylii.
  5. Wlej sos do odcedzonego makaronu, podawaj.