Spaghetti z tuńczykiem
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 500 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 0.5 sztuk
  • tuńczyk z puszki - 250 gramów
  • cebule - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • woda - 60 mililitrów
  • natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
  2. Pokrój cebule w plasterki. Na patelni na oliwie podsmaż cebule około 5 minut.
  3. Wlej wodę, dodaj pół kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr, wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut, póki cebula nie będzie miękka.
  4. Odsącz i rozdrobnij tuńczyka. Dodaj tuńczyka, wymieszaj i duś do zgęstnienia sosu.
  5. Połącz sos z makaronem, wymieszaj z natką pietruszki.
  6. Podawaj udekorowane gałązkami natki.