Spaghetti z wędzoną rybą
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z wędzonego łososia - 100 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr
  • spaghetti - 200 gramów
  • mrożony groszek - 3 łyżki
  • cytryna - 1/2 sztuki
  • koperek

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody. Następnie zahartuj je zimną wodą na durszlaku.
  2. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Carbonara Knorr do 300 mililitrów zimnej wody i zamieszaj. Następnie zagotuj, ciągle mieszając.
  3. Dodaj zamrożony groszek i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
  4. Pokrój rybę w cząstki, dodaj do sosu i całość podgrzej.
  5. Polej spaghetti sosem, po czym udekoruj cząstkami cytryny i koperkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.