Spaghetti ze szpinakiem i grana padano
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • spaghetti - 200 gramów
  • szpinak posiekany - 1 opakowanie
  • czosnek - ząbki - 4 sztuki
  • grana padano ser starty - 100 gramów
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. - Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przykrywamy, by pozostał ciepły.
  2. - Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, a gdy woda odparuje dodajemy kolejno: plasterki czosnku, sól, pieprz i galkę. Kolejne kilka minut dusimy, po tym czasie szpinak jest gotowy. Doprawiamy mini kostką czosnkową i mieszamy.
  3. - Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem. - Podajemy w miskach i posypujemy serem. Buon appetito!