Spaghetti ze szpinakiem i grana padano

2


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
gałka muszkatołowa1 szczypta
spaghetti200 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
czosnek - ząbki4 sztuki
szpinak posiekany 1 opakowanie
grana padano ser starty100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przykrywamy, by pozostał ciepły.
Krok 2
- Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, a gdy woda odparuje dodajemy kolejno: plasterki czosnku, sól, pieprz i galkę. Kolejne kilka minut dusimy, po tym czasie szpinak jest gotowy. Doprawiamy mini kostką czosnkową i mieszamy.
Krok 3
- Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem. - Podajemy w miskach i posypujemy serem. Buon appetito!
Autor: Aneta KlimeckaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl