Spaghettii z marchewką
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowe - 500 gramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • makaron spagetti (porcja) - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • Ząbek czonsku - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów
  • oregano - 2 łyżeczki
  • czerwone wino - 125 mililitrów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu, mieszając go z wodą. Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę,marchewkę w plasterki.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebule, czosnek, marchewkę. Podsmaż chwile, następnie dodaj mięso i smaż do zrumienienia. Podlej winem, smaż aż wino odparuje. Wlej Fix Spaghetii,dodaj, oregano. Wymieszaj, duś jeszcze razem chwile aż sos zgęstnieje.
  3. Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem mięsnym.