Spatzle na boczku

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • wędzony boczek - 100 gramów
  • pieprz
  • pietruszka - 1 pęczek
  • czosnek - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • chilli
  • Spatzle - 1 opakowanie
  • konserwowa wołowina - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso (bez tłuszczu).
  2. Dodaj od razu poszatkowaną cebulę, pieprz i paprykę.
  3. Jak mięso się zarumieni, cebula zmięknie, dodaj wyciśnięty czosnek i pokrojonego w kosteczkę pomidora, smaż 5 minut.
  4. Dodaj zagotowane Spatzle, a całość bardzo dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj posiekaną pietruszkę. Na talerzu posypujemy świeżym szczypiorkiem.