Śródziemnomorskie ziemniaki z chili

6


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki500 gramów
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr0.5 opakowań
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
cukinia1 sztuka
ząbki czosnku4 sztuki
cebula szalotka5 sztuk
oliwki czarne200 gramów
papryka chili czerwona1 sztuka
natka pietruszki0.5 pęczków
majonez3 łyżki
śmietana3 łyżki
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski szerokości 0,5 cm. Podobnie pokrój cukinię.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w cząstki (łódeczki), szalotkę i czosnek na pół, a chili posiekaj.
Krok 3
W misce wymieszaj wszystkie pokrojone warzywa z ziemniakami. Dodaj chili, oliwki, oliwę oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przełóż mieszankę do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 st. C przez 40 minut.
Krok 5
Przygotuj sos – połącz śmietanę z majonezem i sosem sałatkowym Knorr. Pieczone ziemniaki z warzywami podawaj posypane posiekaną natką pietruszki z sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl