Staropolska polewka piwna

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piwo4 szklanki
żółtka3 sztuki
cukier4 łyżki
ścisły ser biały250 gramów
Goździki z Indonezji Knorr4 sztuki
Cynamon z Wietnamu Knorr1 szczypta
śmietana2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem do białości i ciągle ucierając, wlewaj stopniowo śmietanę.
Krok 2
Postaw garnek z masą żółtkową na małym ogniu i wlej powoli piwo, ciągle mieszając.
Krok 3
Następnie wrzuć cynamon, goździki i nadal podgrzewaj, do momentu kiedy zupa zgęstnieje.
Krok 4
Ser pokrój w niewielką kostkę.
Krok 5
Do każdej porcji zupy włóż po kilka kostek sera. Podawaj w kamionkowych miseczkach.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl