Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Sałatka:
Majonez Hellmann’s Original100 gramów
kapusta bok choy600 gramów
świeży imbir10 gramów
ostra papryka pół strąka
limonka1 sztuka
kolendra1 pęczek
olej sezamowy2 łyżeczki
Kanapka:
bułka ciabata4 sztuki
Rostbef wołowy400 gramów
sos sojowy80 mililitrów
świeży imbir10 gramów
olej sezamowy2 łyżki
roztarty ząbek czosnku1 sztuka
sezam1 łyżka
olej2 łyżki
grzyby shitake100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Suszone grzyby zalej wrzątkiem.
Krok 2
Rostbef pokrój w cienkie plastry, połącz z sosem sojowym, olejem sezamowym, imbirem, posiekanym strąkiem ostrej papryczki i czosnkiem. Odstaw do zamarynowania na co najmniej godzinę.
Krok 3
Mięso wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię, posmarowaną tylko odrobiną oleju. Mięso usmaż z obu stron (lewa – prawa). Przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w plastry grzyby shitake. Na koniec smażenia grzyby zalej kilkoma łyżkami marynaty.
Krok 4
Bułkę zapiecz w piekarniku.
Krok 5
Na bułce ułóż sałatkę z kapusty bok choy, połóż plastry rostbefu i podsmażane grzyby, przykryj wierzchem bułki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl