Steak sandwich z sałatką coleslaw z kapusty bok choy
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    sałatka
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 100 gramów
  • kapusta bok choy - 600 gramów
  • świeży imbir - 10 gramów
  • ostra papryka pół strąka
  • limonka - 1 sztuka
  • kolendra - 1 pęczek
  • olej sezamowy - 2 łyżeczki
  • kanapka
  • bułka ciabata - 4 sztuki
  • Rostbef wołowy - 400 gramów
  • sos sojowy - 80 mililitrów
  • świeży imbir - 10 gramów
  • olej sezamowy - 2 łyżki
  • roztarty ząbek czosnku - 1 sztuka
  • sezam - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • grzyby shitake - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Suszone grzyby zalej wrzątkiem.
  2. Rostbef pokrój w cienkie plastry, połącz z sosem sojowym, olejem sezamowym, imbirem, posiekanym strąkiem ostrej papryczki i czosnkiem. Odstaw do zamarynowania na co najmniej godzinę.
  3. Mięso wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię, posmarowaną tylko odrobiną oleju. Mięso usmaż z obu stron (lewa - prawa). Przełóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w plastry grzyby shitake, na koniec smażenia grzyby zalej kilkoma łyżkami marynaty.
  4. Bułkę zapiecz w piekarniku.
  5. Na bułce ułóż sałatkę z kapusty bok choy, połóż plastry rostbefu i podsmażane grzyby, przykryj wierzchem bułki.