Stefanka serowa
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 0 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • ser mielony - 0.5 kilogramów
  • cukier puder - 100 gramów
  • herbatniki - 3 opakowania
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzyj mikserem z cukrem pudrem, dodaj ser i ponownie wymieszaj.
  2. Pięć herbatników ułóż wzdłuż na przykrytej papierem pergaminowym deseczce.
  3. Przykryj je masą serową o grubości 0,5 cm i znów herbatnikami.
  4. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników, pamiętając, że na wierzchu ciasta powinna znajdować się warstwa herbatników.
  5. Zawiń ciasto w papier pergaminowy i całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć ciasto i włóż do lodówki na 1 godzinę.
  6. Schłodzoną stefankę polej rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu polewą.