Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • stek z wołowiny (ok. 400 g) - 4 sztuki
  • zielona fasolka szparagowa - 280 gramów
  • żółta fasolka szparagowa - 280 gramów
  • makaron gryczany - 200 gramów
  • olej rzepakowy - 4 łyżeczki
  • koper zielony - 1 pęczek
  • duża brzoskwinia - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody.
  2. Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku.
  3. Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody.
  4. Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia.