| |||||||||
| Składniki | ||
| stek z wołowiny (ok. 400 g) | 4 sztuki | |
| zielona fasolka szparagowa | 280 gramów | |
| żółta fasolka szparagowa | 280 gramów | |
| makaron gryczany | 200 gramów | |
| olej rzepakowy | 4 łyżeczki | |
| koper zielony | 1 pęczek | |
| duża brzoskwinia | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody. |
| Krok 2 |
| Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku. |
| Krok 3 |
| Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody. |
| Krok 4 |
| Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia. |
| Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus |