|
Składniki | ||
stek z wołowiny (ok. 400 g) | 4 sztuki | |
zielona fasolka szparagowa | 280 gramów | |
żółta fasolka szparagowa | 280 gramów | |
makaron gryczany | 200 gramów | |
olej rzepakowy | 4 łyżeczki | |
koper zielony | 1 pęczek | |
duża brzoskwinia | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody. |
Krok 2 |
Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku. |
Krok 3 |
Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody. |
Krok 4 |
Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia. |
Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus |