Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia

1


Średnie


35 min.


4 os.

Składniki
stek z wołowiny (ok. 400 g)4 sztuki
zielona fasolka szparagowa280 gramów
żółta fasolka szparagowa280 gramów
makaron gryczany200 gramów
olej rzepakowy4 łyżeczki
koper zielony1 pęczek
duża brzoskwinia4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody.
Krok 2
Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku.
Krok 3
Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody.
Krok 4
Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia.
Autor: mgr inż. Małgorzata MękusPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl