Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z błon, opłucz i podziel na 4 porcje - steki. |
Krok 2 |
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, oliwę, musztardę oraz posiekany czosnek i rozmaryn. |
Krok 3 |
Zanurz w marynacie steki. Miseczkę przykryj folią i wstaw na 1 godzinę do lodówki, aby mięso zamarynowało się. |
Krok 4 |
Po tym czasie wyjmij mięso, obetrzyj z nadmiaru marynaty i obtocz dolną i górną stronę każdego ze steków w pokruszonym pieprzu. Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. |
Krok 5 |
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż wszystkie steki z obu stron. Następnie przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika. Dopiekaj kilka minut, w zależności od stopnia wysmażenia, jaki lubisz – krwisty, półkrwisty lub wysmażony. Podawaj z risotto lub puree i sosem, na przykład z sosem do pieczeni z cebulką Knorr. |