|
Składniki | ||
pieprz | 1 szczypta | |
tymianek | 1 szczypta | |
rozmaryn | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
prawdziwki | 0.5 kilogramów | |
oliwa | 2 łyżki | |
czosnek ząbki | 1 sztuka | |
stek wołowy | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso natrzyj tymiankiem, rozmarynem, pieprzem i oliwą, odstaw na godzinę. |
Krok 2 |
Ustaw na ruszcie i piecz około 5 minut z każdej strony. Oprósz solą. |
Krok 3 |
Czosnek posiekaj, grzyby pokrój na mniejsze kawałki. |
Krok 4 |
Resztę oliwy rozgrzej, wrzuć czosnek i podduś, dodaj grzyby i usmaż. |
Krok 5 |
Gotowymi grzybami obłóż steki. |
Autor: pasibrzuch |