| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| tymianek | 1 szczypta | |
| rozmaryn | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| prawdziwki | 0.5 kilogramów | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| czosnek ząbki | 1 sztuka | |
| stek wołowy | 2 sztuki | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Mięso natrzyj tymiankiem, rozmarynem, pieprzem i oliwą, odstaw na godzinę. | 
| Krok 2 | 
| Ustaw na ruszcie i piecz około 5 minut z każdej strony. Oprósz solą. | 
| Krok 3 | 
| Czosnek posiekaj, grzyby pokrój na mniejsze kawałki. | 
| Krok 4 | 
| Resztę oliwy rozgrzej, wrzuć czosnek i podduś, dodaj grzyby i usmaż. | 
| Krok 5 | 
| Gotowymi grzybami obłóż steki. | 
| Autor: pasibrzuch |