Stek po florencku

1


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
tymianek1 szczypta
rozmaryn1 szczypta
sól1 szczypta
prawdziwki0.5 kilogramów
oliwa2 łyżki
czosnek ząbki 1 sztuka
stek wołowy 2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso natrzyj tymiankiem, rozmarynem, pieprzem i oliwą, odstaw na godzinę.
Krok 2
Ustaw na ruszcie i piecz około 5 minut z każdej strony. Oprósz solą.
Krok 3
Czosnek posiekaj, grzyby pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
Resztę oliwy rozgrzej, wrzuć czosnek i podduś, dodaj grzyby i usmaż.
Krok 5
Gotowymi grzybami obłóż steki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl