Stek po teksańsku

1


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz
sól
masło100 gramów
oliwa1 łyżka
czosnek ząbki 4 sztuki
pieprz czarny
musztarda2 łyżeczki
rostbef2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Do masła dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dopraw solą i czarnym pieprzem.
Krok 2
Pozostały czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z drobno pokrojona cebulą, oliwą i musztardą.
Krok 3
Gotową marynatą posmaruj mięso i włóż je na kilka godzin do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie mięso oczyść z marynaty, oprósz zielonym pieprzem i upiecz na grillu. Podawaj z masłem czosnkowym.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl