| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| masło | 100 gramów | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| czosnek ząbki | 4 sztuki | |
| pieprz czarny | ||
| musztarda | 2 łyżeczki | |
| rostbef | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do masła dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dopraw solą i czarnym pieprzem. |
| Krok 2 |
| Pozostały czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z drobno pokrojona cebulą, oliwą i musztardą. |
| Krok 3 |
| Gotową marynatą posmaruj mięso i włóż je na kilka godzin do lodówki. |
| Krok 4 |
| Po tym czasie mięso oczyść z marynaty, oprósz zielonym pieprzem i upiecz na grillu. Podawaj z masłem czosnkowym. |
| Autor: pasibrzuch |