Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyszczone z błon mięso pokrój w plastry szerokości 2cm. Każdy spłaszcz lekko dłonią i dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą morską. |
Krok 2 |
Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony, według upodobań co do stopnia wysmażenia. |
Krok 3 |
Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na oleju. |
Krok 4 |
Gdy pieczarki się zarumienią, wlej wino i poczekaj, aż odparuje. |
Krok 5 |
Następnie wlej szklankę wody i śmietanę. Dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr i całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 6 |
Sos gotuj kilka minut, aż zgęstnieje. Steki podawaj polane sosem i udekorowane gałązką świeżego rozmarynu. Doskonale smakują ze smażonymi ziemniakami. |