Stek wołowy z puree z ziemniaków i kalafiora

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
polędwica wołowa400 gramów
ziemniaki1.2 kilogramów
kalafior500 gramów
mleko 1,5% tłuszczu1 szklanka
Flora ProActiv o smaku masła12 łyżeczek
sałata lodowa320 gramów
olej rzepakowy 4 łyżeczki
ząbek czosnku4 sztuki
gałka muszkatołowa1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ugotowanego kalafiora połącz z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i rozgniataj do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji, dodając w międzyczasie mleko, Florę ProActiv o smaku masła (8 łyżeczek) i gałkę muszkatołową.
Krok 2
Przyprawioną wg uznania porcję mięsa przyrządź na patelni grillowej. Przed podaniem ułóż na wierzchu łyżeczkę Flory ProActiv o smaku masła (4 łyżeczki).
Krok 3
Umytą i poszarpaną sałatę polej odrobiną oliwy z dodatkiem przeciśniętego czosnku.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl