| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwica wołowa | 400 gramów | |
| ziemniaki | 1.2 kilogramów | |
| kalafior | 500 gramów | |
| mleko 1,5% tłuszczu | 1 szklanka | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 12 łyżeczek | |
| sałata lodowa | 320 gramów | |
| olej rzepakowy | 4 łyżeczki | |
| ząbek czosnku | 4 sztuki | |
| gałka muszkatołowa | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotowanego kalafiora połącz z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i rozgniataj do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji, dodając w międzyczasie mleko, Florę ProActiv o smaku masła (8 łyżeczek) i gałkę muszkatołową. |
| Krok 2 |
| Przyprawioną wg uznania porcję mięsa przyrządź na patelni grillowej. Przed podaniem ułóż na wierzchu łyżeczkę Flory ProActiv o smaku masła (4 łyżeczki). |
| Krok 3 |
| Umytą i poszarpaną sałatę polej odrobiną oliwy z dodatkiem przeciśniętego czosnku. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |