|
Składniki | ||
polędwica wołowa | 400 gramów | |
ziemniaki | 1.2 kilogramów | |
kalafior | 500 gramów | |
mleko 1,5% tłuszczu | 1 szklanka | |
Flora ProActiv o smaku masła | 12 łyżeczek | |
sałata lodowa | 320 gramów | |
olej rzepakowy | 4 łyżeczki | |
ząbek czosnku | 4 sztuki | |
gałka muszkatołowa | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotowanego kalafiora połącz z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i rozgniataj do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji, dodając w międzyczasie mleko, Florę ProActiv o smaku masła (8 łyżeczek) i gałkę muszkatołową. |
Krok 2 |
Przyprawioną wg uznania porcję mięsa przyrządź na patelni grillowej. Przed podaniem ułóż na wierzchu łyżeczkę Flory ProActiv o smaku masła (4 łyżeczki). |
Krok 3 |
Umytą i poszarpaną sałatę polej odrobiną oliwy z dodatkiem przeciśniętego czosnku. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |