Stek z kalafiora - VIDEO

23


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
duży kalafior1 sztuka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżeczka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
sól morska1 łyżeczka
oliwa z oliwek4 łyżki
masło2 łyżki
świeża natka pietruszki0.5 pęczków
świeża mięta0.5 pęczków
orzechy włoskie30 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kalafiora pokrój w całości na plastry grubości ok 2 cm.
Krok 2
Zioła oraz orzechy posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej lekko oliwę i smaż steki z kalafiora. Powinny być dość mocno rumiane z każdej strony.
Krok 4
Pod koniec smażenia dopraw kalafiora przyprawami Knorr oraz szczyptą soli.
Krok 5
Dodaj do kalafiora masło oraz orzechy i podsmaż całość jeszcze kilka minut. Gotowe steki przełóż na talerz. Skrop masłem z patelni z przyprawami i orzechami. Posyp ziołami i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl