|
Składniki | ||
duży kalafior | 1 sztuka | |
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr | 1 łyżeczka | |
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr | 1 łyżeczka | |
sól morska | 1 łyżeczka | |
oliwa z oliwek | 4 łyżki | |
masło | 2 łyżki | |
świeża natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
świeża mięta | 0.5 pęczków | |
orzechy włoskie | 30 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kalafiora pokrój w całości na plastry grubości ok 2 cm. |
Krok 2 |
Zioła oraz orzechy posiekaj. |
Krok 3 |
Na patelni rozgrzej lekko oliwę i smaż steki z kalafiora. Powinny być dość mocno rumiane z każdej strony. |
Krok 4 |
Pod koniec smażenia dopraw kalafiora przyprawami Knorr oraz szczyptą soli. |
Krok 5 |
Dodaj do kalafiora masło oraz orzechy i podsmaż całość jeszcze kilka minut. Gotowe steki przełóż na talerz. Skrop masłem z patelni z przyprawami i orzechami. Posyp ziołami i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |