Stek z łososia na szpinaku

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filety z łososia500 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1.5 łyżeczek
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
szpinak świeży lub mrożony450 gramów
masło lub margaryna2 łyżki
śmietana 18%100 mililitrów
cebula0.5 sztuk
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Filet z łososia podziel na cztery porcje i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Doprawioną rybę smaż 2-3 minuty z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni.
Krok 3
W tym czasie umyj dokładnie (lub rozmroź) szpinak i odsącz go. Na patelni z margaryną zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodaj szpinak. Smaż przez minutę.
Krok 4
Sos Knorr połącz ze śmietaną i wlej do szpinaku. Wymieszaj wszystko dokładnie. Gdy tylko szpinak zgęstnieje, przełóż go na talerz. Podawaj z usmażonym łososiem. Potrawę możesz serwować z cząstką cytryny i ugotowanym ryżem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl