Stek z masłem czosnkowym
  • 50 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • stek z rostbefu wołowego (150 g) - 4 sztuki
  • Przyprawa do grilla Knorr - 0.5 opakowań
  • masło - 50 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • natka pietruszki - 25 gramów
  • młode ziemniaki - 500 gramów
  • pomidorki koktajlowe na gałązce - 100 gramów
  • ser feta - 100 gramów
  • Oregano z Turcji Knorr - 25 gramów
  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik na 190 °C. W tym czasie umyj i lekko oskrob ziemniaki. następnie ugotuj je w lekko osolonej wodzie.
  2. Gotowe steki skrop oliwą i oprósz przyprawą Do Grilla Knorr.
  3. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj. Następnie utrzyj z miękkim masłem na pastę.
  4. W naczyniu żaroodpornym umieść odcedzone ziemniaki, małe gałązki pomidorków koktajlowych, skrop oliwą, posyp Oregano Knorr i piecz przez 10-15 minut.
  5. Teraz rozgrzej patelnię grillową i smaż steki aż będą ładne i złociste, po 3-4 minuty z każdej strony.
  6. Na talerzu połóż usmażone steki oraz ziemniaki i pomidory z pieca. Po wierzchu posyp pokruszonym serem feta. Podawaj z masłem czosnkowo-ziołowym. Danie możesz udekorować posiekanymi ziołami.