Stek z pieczonym topinamburem

1


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
stek z rostbefu wołowego2 sztuki
Przyprawa do grilla Knorr2 łyżki
topinambur świeży400 gramów
czerwona cebula2 sztuki
ząbek czosnku3 sztuki
olej100 mililitrów
Rozmaryn z Maroko Knorr1 łyżeczka
Tymianek z Polski Knorr1 łyżeczka
pieczarki z brązową skórką250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik na 185 stopni. Wyszoruj dokładnie karczochy i przekrój na pół. Podobnie przygotuj pieczarki. Cebulę pokrój na ćwiartki, a czosnek w plasterki.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym ułóż topinambura, cebulę i czosnek. Skrop oliwą, posyp tymiankiem i rozmarynem Knorr i piecz przez 20 minut.
Krok 3
W tym czasie steki wołowe skrop pozostałym olejem i posyp przyprawą do Grilla Knorr.
Krok 4
Obsmaż mięsa na patelni. Jak warzywa się upieką dodaj mięso i piecz wszystko razem jeszcze 10 minut.
Krok 5
Po upieczeniu połóż warzywa na talerzu i skrop je powstałym podczas pieczenia sosem. Mięso pokrój w paski i ułóż na warzywach. Od razu podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl