Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej piekarnik na 185 stopni. Wyszoruj dokładnie karczochy i przekrój na pół. Podobnie przygotuj pieczarki. Cebulę pokrój na ćwiartki, a czosnek w plasterki. |
Krok 2 |
W naczyniu żaroodpornym ułóż topinambura, cebulę i czosnek. Skrop oliwą, posyp tymiankiem i rozmarynem Knorr i piecz przez 20 minut. |
Krok 3 |
W tym czasie steki wołowe skrop pozostałym olejem i posyp przyprawą do Grilla Knorr. |
Krok 4 |
Obsmaż mięsa na patelni. Jak warzywa się upieką dodaj mięso i piecz wszystko razem jeszcze 10 minut. |
Krok 5 |
Po upieczeniu połóż warzywa na talerzu i skrop je powstałym podczas pieczenia sosem. Mięso pokrój w paski i ułóż na warzywach. Od razu podawaj. |