Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • steki z polędwicy wołowej - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • kremowy serek - 200 gramów
  • bazylia - 0.5 pęczków
  • olej - 10 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Obierz cebulę, pozbaw środka paprykę.
  2. Przełóż warzywa wraz z serkiem kremowym, bazylią i zawartością opakowania Sos sałatkowy Knorr do malaksera i zmiksuj wszystko na gładką masę.
  3. Rozgrzej grillową patelnię z olejem i smaż steki 5-6 minut z każdej strony.
  4. Podawaj stek z położoną na nim masą serkowo-ziołową.