Przygotowanie |
Krok 1 |
W miseczce połącz musztardę, posiekany czosnek, 2 łyżki oliwy oraz sól i pieprz. Przygotowaną marynatą posmaruj steki i odstaw w chłodne miejsce. |
Krok 2 |
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą i osusz. Następnie pokrój na połówki lub ćwiartki, skrop oliwą i oprósz ulubionymi przyprawami. Rozłóż je na pergaminie i piecz w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 25 minut.
|
Krok 3 |
Pod koniec pieczenia dołóż do ziemniaków pokrojone na połówki pomidorki.
|
Krok 4 |
Zamarynowane steki smaż na rozgrzanej patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, w zależności od tego, jak bardzo wysmażone mięso lubisz. Pod koniec smażenia ułóż na każdym ze steków plaster sera i poczekaj, aż się roztopi.
|
Krok 5 |
Gotowe steki wyłóż na talerz i polej sosem Hellmann’s. Podawaj z upieczonymi warzywami. Całość udekoruj listkami bazylii.
Takie danie możesz przygotować na domowym grillu.
|