Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz banana, przekrój w poprzek i wzdłuż na 4 części. Ogórka pokrój w kostkę, a imbir posiekaj. |
Krok 2 |
Połącz przyprawy z chilli, dodaj przyprawę Knorr i rozdrobnij wszystko w moździerzu. Przygotowaną mieszanką posyp banana i rybę. Zostaw resztę mieszanki na później. Podsmaż kawałki banana na oleju z obu stron przez około 3 minuty. Następnie przełóż na talerz. |
Krok 3 |
Kolejno podsmaż rybę przez około 4 minuty z każdej strony. Filety przełóż na talerz obok bananów i trzymaj w cieple. |
Krok 4 |
Na patelnię dodaj masło orzechowe, a następnie powoli dodaj mleko, mleczko kokosowe oraz pozostałą mieszankę przypraw i chilli. Dobrze wymieszaj i podgotuj przez około 5 minut, by zredukować i zagęścić sos. |
Krok 5 |
Zdejmij patelnię z ognia, wrzuć na nią ogórka i imbir, wlej olej sezamowy oraz sok i skórkę z cytryny. Całość wymieszaj i nałóż na rybę. Podawaj z ryżem jaśminowym. |