| |||||||||
| Składniki | ||
| karkówka | 500 gramów | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 opakowanie | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| musztarda d'jon | 3 łyżki | |
| musztarda francuska | 2 łyżki | |
| miód | 1 łyżka | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| olej | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Karkówkę potnij na grube plastry około 2 centymetrów każdy. |
| Krok 2 |
| W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardami, miodem oraz przyprawą Knorr. |
| Krok 3 |
| Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2 godziny. |
| Krok 4 |
| Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez około 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. |
| Autor: przepisy.pl |