Steki z karkówki z musztardą

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
karkówka500 gramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1 opakowanie
natka pietruszki0.5 pęczków
musztarda d'jon3 łyżki
musztarda francuska2 łyżki
miód1 łyżka
sos sojowy2 łyżki
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Karkówkę potnij na grube plastry około 2 centymetrów każdy.
Krok 2
W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardami, miodem oraz przyprawą Knorr.
Krok 3
Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2 godziny.
Krok 4
Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez około 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl