|
Składniki | ||
karkówka | 500 gramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 opakowanie | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
musztarda d'jon | 3 łyżki | |
musztarda francuska | 2 łyżki | |
miód | 1 łyżka | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
olej | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Karkówkę potnij na grube plastry około 2 centymetrów każdy. |
Krok 2 |
W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardami, miodem oraz przyprawą Knorr. |
Krok 3 |
Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2 godziny. |
Krok 4 |
Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez około 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. |
Autor: przepisy.pl |