Steki z karkówki z musztardą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 500 gramów
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • musztarda d'jon - 3 łyżki
  • musztarda francuska - 2 łyżki
  • miód - 1 łyżka
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę potnij na grube plastry około 2 centymetrów każdy.
  2. W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardami, miodem oraz przyprawą Knorr.
  3. Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2 godziny.
  4. Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez około 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.