Steki z karkówki z papryką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka wieprzowa - 500 gramów
  • Sos do pieczeni z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 łyżka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Papryki umieść w naczyniu żaroodpornym, przykryj folią aluminiową i upiecz do miękkości. Mięso pokrój w paski o grubości 1 cm i natrzyj przyprawą Knorr.
  2. Upieczone papryki obierz ze skóry i pokrój w paseczki. Mięso usmaż, dodaj paprykę i chwilę podsmaż.
  3. Dopraw sosem do pieczeni rozmieszanym z 300 ml wody. Gotuj razem ok. 5 minut. Razem z papryką upiecz kilka ząbków czosnku, a po ostudzeniu zmiażdż je i dodaj do sosu.