Przygotowanie |
Krok 1 |
Imbir zetrzyj na tarce, posiekaj czosnek. Przygotuj marynatę łącząc ze sobą wszystkie składniki na marynatę. |
Krok 2 |
Pierś z kaczki pokrój w cienkie paseczki, połącz z marynatą i odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso wyjmij z marynaty, osusz papierową ręcznikiem i oprósz w mące ziemniaczanej. |
Krok 3 |
Na patelni lub wooku rozgrzej Ramę, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. |
Krok 4 |
Wrzuć piersi z kaczki smaż chwilę na dużym ogniu cały czas mieszają mięso. Obsmażone mięso przełóż na bok. Na tej samej patelni na pozostałym tłuszczy obsmaż posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w piórka, orzechy, marchew pokrojoną w słupki oraz grzyby pokrojone na mniejsze kawałki. |
Krok 5 |
Wszystko razem smaż chwilę, po czym podlej pozostałą marynatą i sosem Honsiu. Dodaj na powrót mięso, pokrojoną w kawałki kapustę oraz kiełki. Wszystko razem smaż chwile cały czas mieszając. Potrawę podawaj posypaną posiekaną kolendrą i szczypiorem pokrojonym w dłuższe kawałki. Gotową potrawę podawaj z ryżem i posypaną białym sezamem. |