Stroganoff z kaczki

11


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
olej30 mililitrów
czerwona cebula1 sztuka
pieczarki150 gramów
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr3 sztuki
świeża szałwia1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
gałązka natki pietruszki1 sztuka
mięso z kaczki bez skórki450 gramów
mleko niskotłuszczowe500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzanej patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2
Pokrój w paski kaczkę, paprykę i pieczarki, po czym dodaj je na patelnię i smaż 5 minut, aż mięso będzie brązowe.
Krok 3
W oddzielnym rondlu rozpuść zawartość opakowania Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr w zimnym mleku, po czym zagotuj go.
Krok 4
Dodaj na patelnię do kaczki z warzywami i duś przez 25 minut bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Dodaj świeże posiekane zioła i wymieszaj. Podawaj z brązowym ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl