Stroganoff z kaczki
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso z kaczki bez skórki - 450 gramów
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 3 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • pieczarki - 150 gramów
  • mleko niskotłuszczowe - 500 mililitrów
  • świeża szałwia - 1 sztuka
  • gałązka natki pietruszki - 1 sztuka
  • olej - 30 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę.
  2. Pokrój w paski kaczkę, paprykę i pieczarki, po czym dodaj je na patelnię i smaż 5 minut, aż mięso będzie brązowe.
  3. W oddzielnym rondlu rozpuść zawartość opakowania Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr w zimnym mleku, po czym zagotuj go.
  4. Dodaj na patelnię do kaczki z warzywami i duś przez 25 minut bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu.
  5. Dodaj świeże posiekane zioła i wymieszaj. Podawaj z brązowym ryżem.