Strudel z serem i brokułami - VIDEO

37


Łatwe


5 min.


5 os.

Składniki
brokuł1 sztuka
mała cebula1 sztuka
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr1 opakowanie
ząbki czosnku2 sztuki
jajko1 sztuka
ementaler200 gramów
ciasto filo1 opakowanie
oliwa z oliwek4 łyżeczki
śmietana100 mililitrów
Pieprz czarny mielony Knorr1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Brokuł pokrój w drobne różyczki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj , zeszklij je w garnku na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Do garnka dodaj śmietanę, gotuj pod przykryciem około 3 minut, aż brokuły zrobią się miękkie. Dodaj mieszkankę Knorr Naturalnie smaczne, całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze kolejne 2 minuty- sos powinien być bardzo gęsty. Garnek z brokułami odstaw na bok do przestygnięcia.
Krok 3
Do brokułów dodaj jedno jajko i ser, całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na desce wyłóż trzy płaty ciasta do strudla, przesmaruj każdy płat z wierzchu oliwą, ułóż jeden na drugim. W środek wyłóż farsz z brokułów i sera. Brzegi ciasta zawiń do środka, następnie całość zroluj sztywno, starając się aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
Krok 5
Gotowego strudla nakłuj wykałaczką, umieść na tacy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz w nagrzanym do 200*C piekarniku, około z 25-30 minut do uzyskania złotego koloru.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl