Przygotowanie |
Krok 1 |
Brokuł pokrój w drobne różyczki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj , zeszklij je w garnku na rozgrzanej oliwie. |
Krok 2 |
Do garnka dodaj śmietanę, gotuj pod przykryciem około 3 minut, aż brokuły zrobią się miękkie. Dodaj mieszkankę Knorr Naturalnie smaczne, całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze kolejne 2 minuty- sos powinien być bardzo gęsty. Garnek z brokułami odstaw na bok do przestygnięcia. |
Krok 3 |
Do brokułów dodaj jedno jajko i ser, całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Na desce wyłóż trzy płaty ciasta do strudla, przesmaruj każdy płat z wierzchu oliwą, ułóż jeden na drugim. W środek wyłóż farsz z brokułów i sera. Brzegi ciasta zawiń do środka, następnie całość zroluj sztywno, starając się aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. |
Krok 5 |
Gotowego strudla nakłuj wykałaczką, umieść na tacy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz w nagrzanym do 200*C piekarniku, około z 25-30 minut do uzyskania złotego koloru. |