Studzienina z majonezem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • nóżki wieprzowe - 250 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • cebule - 2 sztuki
  • kiszone ogóki - 2 sztuki
  • ocet - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebule w ćwiartki. Zalej wodą nóżki, dodaj cebulę, przyprawy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości.
  2. Wyjmij mięso, wyluzuj kości. Pokrój mięso i ogórki w małe kawałki. Włóż do salaterki.
  3. Zbierz tłuszcz z wywaru i przypraw octem.
  4. Zalej mięso 500 mililitrami wywaru razem z tłuszczem, w którym się gotowało.
  5. Wstaw studzieninę do zastygnięcia do lodówki.