Suchy makowiec
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • białko - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • cukier puder - 1 szklanka
  • mak - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • olejek migdałowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 35 min. w 180°C.
  2. Gdy będzie gładkie, wlać olejek migdałowy i ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
  3. Kasię rozetrzeć w garnku, wsypać suche składniki, wyrobić ciasto.
  4. Cukier, mąkę z proszkiem i mak wymieszać.