Suflet z ziołami i serem
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bułka tarta - 2 łyżki
  • Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr - 1 opakowanie
  • mleko - 250 mililitrów
  • koper - 2 łyżki
  • szczypiorek - 2 łyżki
  • jajka - 4 sztuki
  • ser parmezan lub inny twardy ser - 100 gramów
  • margaryna Kasia - 2 łyżki
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • pietruszka - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200*C, formy do sufletu posmaruj margaryną i oprósz z wierzchu bułka tartą.
  2. Mieszankę Naturalnie smaczne Knorr wymieszaj z mlekiem, gotuj około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Zioła drobno posiekaj, ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z zimnym już sosem.
  4. Rozdziel żółtka od białek, żółtka od razu wymieszaj z sosem, białka ubij na sztywną pianę, delikatnie pomieszaj je z sosem. Tak przygotowaną masę rozłóż w odpowiednie naczynia. Piecz około 30 minut, aż wyrosną i nabiorą złotawego koloru. Serwuj prosto z piekarnika z dowolna sałatą.