| |||||||||
| Składniki | ||
| śmietana | 150 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| margaryna | 50 gramów | |
| sok z cytryny | 4 łyżki | |
| ryba | 1 kilogram |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyszczoną rybę podziel na filety. |
| Krok 2 |
| Zdejmij skórę, umyj i posyp solą. |
| Krok 3 |
| Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut. |
| Krok 4 |
| Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż margaryną. |
| Krok 5 |
| Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut. |
| Krok 6 |
| Polej śmietaną, dopraw i piecz jeszcze przez 5 minut. |
| Autor: pasibrzuch |