Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę pokrój na porcje. Cebule posiekaj. Grzyby oczyść i pokrój na plastry. |
Krok 2 |
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry. Mąkę wymieszaj z Delikatem Knorr.
|
Krok 3 |
W panierce obtocz porcje suma i usmaż na oliwie.
Cebulę zeszklij, dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ziemianki podsmaż.
|
Krok 4 |
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr wymieszaj ze śmietaną i doprowadź do wrzenia. |
Krok 5 |
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przełóż kawałki usmażonej ryby, ziemniaki, grzyby z cebulą, zalej przygotowanym sosem, posyp startym serem, zapiekaj 15 minut w piekarniku.
|