Sum zapiekany „moskiewski”

1


Średnie


90 min.


5 os.

Składniki
ziemniaki8 sztuk
cebula3 sztuki
tłuszcz4 łyżki
Sos:
śmietana200 mililitrów
mąka2 łyżki
tarty żółty ser50 gramów
grzyby leśne300 gramów
Przyprawa Uniwersalna Delikat 2 łyżki
sum800 gramów
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę pokrój na porcje. Cebule posiekaj. Grzyby oczyść i pokrój na plastry.
Krok 2
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry. Mąkę wymieszaj z Delikatem Knorr.
Krok 3
W panierce obtocz porcje suma i usmaż na oliwie. Cebulę zeszklij, dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ziemianki podsmaż.
Krok 4
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr wymieszaj ze śmietaną i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przełóż kawałki usmażonej ryby, ziemniaki, grzyby z cebulą, zalej przygotowanym sosem, posyp startym serem, zapiekaj 15 minut w piekarniku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl