Surówka a la Coleslaw
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • drobno poszatkowana biała kapusta - 3 szklanki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • starta marchewka - 1 sztuka
  • mała cebula - 1 sztuka
  • mała puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • majonez lub jogurt - 2 łyżki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z jogurtem lub majonezem.
  2. Wymieszaj kapustę z sosem sałatkowym, dodaj marchewkę i odstaw na 15 minut.
  3. Pokrój cebulę w drobną kostkę, wraz z majonezem (lub jogurtem), dodaj do pozostałych składników. Następnie wymieszaj.
  4. Opcjonalnie dodaj kukurydzę.