Surówka chińska

Składniki:

  • biała kapusta - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • woda - 1 szklanka
  • cukier - 4 łyżeczki
  • olej - 0.5 szklanek
  • ocet winny - 0.2 szklanek
  • mielony imbir - 4 łyżeczki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • mielone orzeszki ziemne - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Poszatkuj drobno kapustę, posiekaj czosnek a marchew zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
  2. Zmieszaj powyższe składniki w dużej misce.
  3. Połącz razem wodę, cukier, olej, ocet, Delikat Knorr i imbir i polej tym wszystkim surówkę. Każdą podawaną porcję posyp orzeszkami.