Surówka po holendersku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewka - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 2 opakowania
  • kalarepa (mała) - 2 sztuki
  • jogurt naturalny - 200 mililitrów
  • ogórek mały - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżki
  • pomidor mały - 2 sztuki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • rzodkiewki - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie wszystkie warzywa.
  2. Zmiksuj jogurt z sosem sałatkowym Knorr i ketchupem. Dopraw go do smaku cukrem.
  3. Delikatnie wymieszaj warzywa i polej je sosem. Surówkę podawaj w wydrążonych połówkach papryki lub białej kapusty.
  4. Pokrój marchewki, kalarepy i ogórka w małe słupki, pomidory w drobną kostkę, rzodkiewki w plastry.