Surówka z buraka w lazurowym sosie
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młode buraki - 0.5 kilogramów
  • jabłko - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • chili - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • jogurt - 5 łyżek
  • oliwa extra vergine - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Buraki obierz, umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
  2. Jabłko umyj, obierz, pozbaw gniazda nasiennego i również zetrzyj na tarce.
  3. Dodajemy do buraków i dopraw całość szczyptą chilli.
  4. Jogurt połącz z oliwą, startym serem oraz z Sosem sałatkowym Knorr.
  5. Polej sałatkę i podawaj.