Surówka z kapusty pekińskiej i serem feta
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska główka mała - 1 sztuka
  • kukurydza konserwowa puszka - 1 sztuka
  • groszek konserwowy puszka - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pomidorki cherry - 250 gramów
  • ser feta - 200 gramów
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską oczyścić, osuszyć. Poszatkować i przełożyć do miski. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do poszatkowanej kapusty. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do pozostałych składników.
  2. Pomidorki przekroić na pół, dodać do surówki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, wcisnąć sok z cytryny Sos sałatkowy sporządzić wg opisu na opakowaniu i dodać do surówki. Całość doprawić pieprzem.
  3. Ser feta pokroić w kostkę i posypać wierzch surówki. Tak przygotowaną surówkę można podawać do obiadu lub inne okazje.