Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • jogurt - 3 łyżki
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • grzanki - 20 gramów
  • ser żółty starty - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.
  3. Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek.
  4. Przygotuj sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
  5. Podawaj surówkę wymieszaną z sosem Knorr. Możesz dodać grzanki.