Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

34


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kapusta pekińska1 sztuka
Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
szczypiorek1 pęczek
jogurt 3 łyżki
kukurydza z puszki1 opakowanie
cebula czerwona1 sztuka
grzanki20 gramów
ser żółty starty 1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
Krok 5
Podawaj surówkę wymieszaną z sosem Knorr. Możesz dodać grzanki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl