Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 0.5 sztuk
  • seler naciowy - łodygi - 2 sztuki
  • paluszki krabowe surimi - 100 gramów
  • majonez - 1 łyżka
  • sos chilli - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę oczyść z zewnętrznych liści a następnie drobno poszatkuj, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut by zmiękła i puściła sok.
  2. Selera naciowego umyj i drobno posiekaj, dodaj do kapusty. Paluszki krabowe surimi rozwiń z folijek i pokrój w mniejsze kawałki.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, słodkim sosem chilli i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj.