Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

1


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
kapusta pekińska0.5 sztuk
paluszki krabowe250 gramów
biała rzodkiew 0.5 sztuk
oliwa3 łyżki
sok z cytryny2 łyżki
czarny sezam1 łyżeczka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.
Krok 2
Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.
Krok 3
Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl