|
Składniki | ||
kapusta pekińska | 0.5 sztuk | |
paluszki krabowe | 250 gramów | |
biała rzodkiew | 0.5 sztuk | |
oliwa | 3 łyżki | |
sok z cytryny | 2 łyżki | |
czarny sezam | 1 łyżeczka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki. |
Krok 2 |
Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki. |
Krok 3 |
Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |