| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta pekińska | 0.5 sztuk | |
| paluszki krabowe | 250 gramów | |
| biała rzodkiew | 0.5 sztuk | |
| oliwa | 3 łyżki | |
| sok z cytryny | 2 łyżki | |
| czarny sezam | 1 łyżeczka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki. |
| Krok 2 |
| Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki. |
| Krok 3 |
| Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko. |
| Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |