Surówka z młodej kapusty z pomidorami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta młoda - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • szalotka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • koper - 0.5 pęczków
  • sól - 5 szczypt
  • pieprz - 3 szczypty
  • cukier - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj, posyp szczyptą cukru, dobrze wymieszaj i odstaw na 15 minut.
  2. Szalotki posiekaj, pomidora pokrój w drobną kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw pieprzem.
  3. Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Na końcu wymieszaj z warzywami. Dodaj koperek i podawaj.