Surówka z rzodkiewki
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • rzodkiew biała (lub rzodkiewki) - 350 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • mały por - 1 sztuka
  • małe jabłko - 1 sztuka
  • kukurydza z puszki - 3 łyżki
  • olej roślinny - 3 łyżki
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

  1. Odkrój zdrewniałą „stopę z wąsami” z pora. Następnie przekrój go wzdłuż, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plastry.
  2. Obierz jabłko i zetrzyj je na grubej jarzynowej tarce (lub pokrój w cienkie paski). Wymieszaj jabłko z porem oraz olejem.
  3. Obierz rzodkiew, umyj ją i zetrzyj na grubej tarce, a następnie wymieszaj z pozostałymi warzywami oraz suchym Sosem sałatkowym Paprykowo-ziołowym Knorr.
  4. Na koniec dodaj do surówki kukurydzę i ewentualnie rodzynki. Odstaw na 10 minut, po czym podawaj.