Surówka z rzodkiewki

11


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
rzodkiew biała (lub rzodkiewki)350 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
mały por 1 sztuka
małe jabłko1 sztuka
kukurydza z puszki3 łyżki
olej roślinny3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Odkrój zdrewniałą „stopę z wąsami” z pora. Następnie przekrój go wzdłuż, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Obierz jabłko i zetrzyj je na grubej jarzynowej tarce (lub pokrój w cienkie paski). Wymieszaj jabłko z porem oraz olejem.
Krok 3
Obierz rzodkiew, umyj ją i zetrzyj na grubej tarce, a następnie wymieszaj z pozostałymi warzywami oraz suchym Sosem sałatkowym Paprykowo-ziołowym Knorr.
Krok 4
Na koniec dodaj do surówki kukurydzę i ewentualnie rodzynki. Odstaw na 10 minut, po czym podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl