Surówka z suszonymi owocami

8


Średnie


15 min.


4 os.

Składniki
główka białej kapusty0.25 sztuk
główka czerwonej kapusty0.25 sztuk
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
średniej wielkości cebula1 sztuka
jabłka2 sztuki
suszone śliwki5 sztuk
suszone morele5 sztuk
kminek1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.
Krok 3
Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl