|
Składniki | ||
główka białej kapusty | 0.25 sztuk | |
główka czerwonej kapusty | 0.25 sztuk | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
średniej wielkości cebula | 1 sztuka | |
jabłka | 2 sztuki | |
suszone śliwki | 5 sztuk | |
suszone morele | 5 sztuk | |
kminek | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. |
Krok 3 |
Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty. |
Krok 4 |
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj. |
Autor: przepisy.pl |