Surówka z suszonymi owocami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • główka białej kapusty - 0.25 sztuk
  • główka czerwonej kapusty - 0.25 sztuk
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • jabłka - 2 sztuki
  • suszone śliwki - 5 sztuk
  • suszone morele - 5 sztuk
  • Kminek z Polski Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.
  3. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty.
  4. Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj.