| |||||||||
| Składniki | ||
| główka białej kapusty | 0.25 sztuk | |
| główka czerwonej kapusty | 0.25 sztuk | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| średniej wielkości cebula | 1 sztuka | |
| jabłka | 2 sztuki | |
| suszone śliwki | 5 sztuk | |
| suszone morele | 5 sztuk | |
| kminek | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. |
| Krok 3 |
| Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty. |
| Krok 4 |
| Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |