Przygotowanie |
Krok 1 |
Boczek umyj i osusz. Następnie przetnij wzdłuż dłuższego boku, jednak nie docinając do końca w ten sposób, aby po rozłożeniu powstał większy płat mięsa. |
Krok 2 |
Mięso dokładnie natrzyj przyprawą Knorr z obu stron. |
Krok 3 |
W miseczce wymieszaj musztardę, łyżkę oliwy, majeranek i posiekany czosnek. Posmaruj jedną stronę mięsa. |
Krok 4 |
Następnie ścisło zwiń roladę (musztarda od wewnętrznej strony), oprósz majerankiem i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie. |
Krok 5 |
Zawiń w aluminiową folię. Przygotowaną roladę wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz około 45 minut. Pozostaw do wystudzenia nie odwijając z folii. Po wystudzeniu odwiń i krój w plastry, podawaj z tradycyjnymi świątecznymi dodatkami jak chrzan, ćwikła czy żurawina.
|