Świąteczna sałatka z koprem włoskim, orzechami i jajkiem przepiórczym

6


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
bulwa kopru włoskiego (fenkuł)1 sztuka
orzechy włoskie0.5 szklanek
jabłko1 sztuka
jaja przepiórcze 8 sztuk
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
olej3 łyżki
cytryna0.5 sztuk
natka pietruszki0.5 pęczków
miód2 łyżki
koperek0.5 pęczków
suszone pomidory2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Koper zetrzyj na tarce w szerokie i cienkie plastry. Przełóż do dużej miski z kostkami lodu.
Krok 2
Jajka ugotuj przez 3 minuty w lekko osolonej wodzie i przełóż do wody z lodem.
Krok 3
Orzechy spraż w piekarniku lub na patelni.
Krok 4
Suszonego pomidory oraz jabłka pokrój w paseczki. Zioła posiekaj.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, sokiem z wyciśniętej cytryny, miodem i ziołami.
Krok 6
Teraz połącz ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę udekoruj połówkami jajek przepiórczych i gałązkami świeżego koperku oraz pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl