| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka pszenna | 200 gramów | |
| cukier puder | 80 gramów | |
| proszek do pieczenia | 0.5 łyżeczek | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| przyprawa korzenna | 0.5 łyżeczek | |
| masło | 100 gramów | |
| jajko | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do przesianej mąki, cukru pudru, proszku do pieczenia, przyprawy korzennej i cynamonu dodaj zimne masło. Posiekaj całość nożem. Dodaj jajko i zagnieć. |
| Krok 2 |
| Zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki na ok. 30-45 minut. |
| Krok 3 |
| Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Za pomocą foremek do ciasteczek wycinaj kształty. Piecz ciastka w temp. 180 stopni przez ok. 12 minut. Wystudź na kratce. Udekoruj np. lukrem lub polewą czekoladową. |
| Autor: przepisy.pl |