|
Składniki | ||
mąka pszenna | 200 gramów | |
cukier puder | 80 gramów | |
proszek do pieczenia | 0.5 łyżeczek | |
cynamon | 1 łyżeczka | |
przyprawa korzenna | 0.5 łyżeczek | |
masło | 100 gramów | |
jajko | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do przesianej mąki, cukru pudru, proszku do pieczenia, przyprawy korzennej i cynamonu dodaj zimne masło. Posiekaj całość nożem. Dodaj jajko i zagnieć. |
Krok 2 |
Zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki na ok. 30-45 minut. |
Krok 3 |
Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Za pomocą foremek do ciasteczek wycinaj kształty. Piecz ciastka w temp. 180 stopni przez ok. 12 minut. Wystudź na kratce. Udekoruj np. lukrem lub polewą czekoladową. |
Autor: przepisy.pl |