Świąteczne mini kanapki z pastą jajeczną z chrzanem

6


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
pełnoziarnista bagietka1 sztuka
Majonez Hellmann’s Original3 łyżki
jajka ugotowane na twardo4 sztuki
chrzan starty1 łyżeczka
miód1 łyżeczka
sałata karbowana, liście4 sztuki
Rama Classic1 łyżka
koperek do dekoracji0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Bagietkę pokrój na małe kromki, opiecz chwilę na rozgrzanej suchej patelni a następnie, posmaruj margaryną. Na każdej kromce połóż kawałek sałaty.
Krok 2
Jajka obierz i posiekaj drobno. Połącz w miseczce z majonezem, chrzanem oraz miodem. Wszystko razem wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Przygotowaną pastę jajeczną nałóż na kanapki i udekoruj gałązkami koperku.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl