Świąteczne mini kanapki z pastą jajeczną z chrzanem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pełnoziarnista bagietka - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
  • jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki
  • chrzan starty - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżeczka
  • sałata karbowana, liście - 4 sztuki
  • Rama Classic - 1 łyżka
  • koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę pokrój na małe kromki, opiecz chwilę na rozgrzanej suchej patelni a następnie, posmaruj margaryną. Na każdej kromce połóż kawałek sałaty.
  2. Jajka obierz i posiekaj drobno. Połącz w miseczce z majonezem, chrzanem oraz miodem. Wszystko razem wymieszaj dokładnie.
  3. Przygotowaną pastę jajeczną nałóż na kanapki i udekoruj gałązkami koperku.