| |||||||||
| Składniki | ||
| pełnoziarnista bagietka | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann’s Original | 3 łyżki | |
| jajka ugotowane na twardo | 4 sztuki | |
| chrzan starty | 1 łyżeczka | |
| miód | 1 łyżeczka | |
| sałata karbowana, liście | 4 sztuki | |
| Rama Classic | 1 łyżka | |
| koperek do dekoracji | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bagietkę pokrój na małe kromki, opiecz chwilę na rozgrzanej suchej patelni a następnie, posmaruj margaryną. Na każdej kromce połóż kawałek sałaty. |
| Krok 2 |
| Jajka obierz i posiekaj drobno. Połącz w miseczce z majonezem, chrzanem oraz miodem. Wszystko razem wymieszaj dokładnie. |
| Krok 3 |
| Przygotowaną pastę jajeczną nałóż na kanapki i udekoruj gałązkami koperku. |
| Autor: Piotr Murawski |